Donacija Ministarstva izbjeglih i raseljenih lica Domu zdravlja Kalesija

Danas je uručena značajna donacija od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa ministrom Edinom Ramićem koji je danas posjetio Dom zdravlja Kalesija. U okviru današnje posjete potpisan je ugovor sa direktorom JZU Dom zdravlja Kalesija Muhamedom Osmanovićem za donaciju koja će biti namijenjena za nabavku zaštitne opreme uposlenicima Doma zdravlja Kalesija. Nabavka zaštitne oprema će puno značiti uposlenicima Doma zdravlja Kalesija, ističe direktor Osmanović, jer će zdravstveni radnici bezbjedno pružati zdravstvenu zaštiti i njegu osobama koje su inficirane virusom.

“Želim da se zahvalim ministru Edinu Ramiću na ovoj vrijednoj donaciji. U pitanju su višekratna zaštitna odjela, blizu 400 komada, dok ćemo ostala sredstva utrošiti za nabavku rukavica i zaštitinih maski. Drago mi je da je Ministarstvo na čelu sa ministrom Ramićem zaista brzo reagovalo na našu molbu.

“Dom zdravlja Kalesija uputio je molbu za podršku u nabavci neophodne opreme, mi smo promptno reagovali iz razloga što je to Dom zdravlja koji , pored toga što su kao općina jedna od najugroženijih trenutno na području Federacije, oni su ujedno i sredina koja pruža podršku povratnicima na području entiteta Republika srpska, a imate značajan broj ljudi koji su se vratili u rubne općine prema TK, a koji svoju primarnu zdrvstvenu zaštiti obavljaju ovdje u Domu zdravlja Kalesija”, kazao je ministar Ramić.

Za nabavku zaštitne opreme Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglice izdvojilo je Domu zdravlja Kalesija iznos 10.000 KM.